Mensen hebben vaak de neiging om tegen hun eigen belang te stemmen…

Tegen 2024 moet de nog te vormen federale regering op zoek naar nog minstens 12 miljard Euro om onze begroting op orde te krijgen. Dat wordt vanzelfsprekend opnieuw inleveren en besparen. Zeker als het gevoerde beleid van de ‘sociaaleconomische herstelregering’ wordt verdergezet. (zie maar wat er in Vlaanderen gebeurt). Ondertussen loopt België jaarlijks 30,4 miljard euro mis door belastingontduiking door de grootste bedrijven. Met zo’n bedrag aan extra inkomsten zou heel wat minder bespaard en ingeleverd moeten worden en zouden de belastingen niet eens omhoog moeten. De Europese Unie verliest jaarlijks zo’n 1.000 miljard euro door belastingfraude. Die fraude op nationaal, Europees en wereldvlak aanpakken zou dus een absolute politieke prioriteit moeten zijn. Klinkt logisch toch, niet?  

Meerdere miljonairs en miljardairs waaronder Bill Gates pleiten zelf voor hogere belastingen voor de allerrijksten.

Ruim 2000 miljardairs zijn rijker dan 60 procent van de wereldbevolking. Slechts 4 procent van alle belastingopbrengsten wereldwijd is afkomstig van vermogensbelasting….

Het aantal miljardairs is de afgelopen 10 jaar verdubbeld, de 22 rijkste mannen van de wereld bezitten  meer rijkdom dan alle vrouwen in Afrika samen.

Terwijl superrijken en multinationals steeds minder belasting betalen komt in veel landen degelijke gezondheidszorg en kwaliteitsvol onderwijs onder druk te staan. Bijna de helft van de wereldbevolking moet rondkomen van 5,5 US dollar per dag of minder…..’

Ik zuig dit niet allemaal uit mijn duim – dit is geen complottheorie, geen fake news, maar de naakte waarheid. U kan dit alles zelfs lezen in ‘Het Laatste Nieuws’ als u dat wil. Helaas zijn de meesten onder ons niet geïnteresseerd in dit soort berichtgeving. En dat weten onze politiekers ook. 

Het komt er op aan een kritische ingesteldheid te blijven ontwikkelen. Daarom vind ik het zo belangrijk dat er mensen zijn die tegen de stroom ingaan en anders durven denken. Leve de systematische twijfel!

Twijfelen doet geen pijn!  Twijfel dient om een ander standpunt te ontwikkelen. Dat is dikwijls moeilijk omdat we niet altijd over de nodige informatie beschikken. Maar er is meer te vinden dan je denkt. Om de zoektocht te vergemakkelijken heb ik besloten om een oude liefde terug op te rakelen ;-). Deze website is ook een portalsite met links naar alternatieve nieuwsbronnen, kritische stemmen  en relevante artikels… 

Ik ben namelijk absolute voorstander van vrije meningsuiting, maar dan op basis van vrije meningsvorming!

Want je kan dan wel vrij zijn om je mening te uiten, maar als je geen vrije toegang heb tot alle relevante informatie om die mening te vormen, is die vrijheid om je mening te uiten toch eerder beperkt, niet?